BUTTONS

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Φορολογική δήλωση 2012: Παγίδες και συχνά λάθη

Πενήντα «παγίδες» θα πρέπει να προσέξουν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγουν λάθη τα οποία μπορεί να τους «στοιχίσουν» και σε χρήμα και σε χρόνο. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να
υποβληθούν φέτος από τους υπόχρεους έως και τις 15 Ιουνίου, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές περί τις 9 Μαΐου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να ανοίξει και την ηλεκτρονική «πύλη» για να υποβληθούν μέσω του Διαδικτύου οι δηλώσεις.

Η «Ν» δημοσιεύσει σήμερα τα 18 συνηθέστερα λάθη που καταγράφηκαν κατά την επεξεργασία των περυσινών δηλώσεων από τη ΓΓΠΣ, αλλά και τα 32 σημεία του Ε1 που πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι φορολογούμενοι για να αποφύγουν τυχόν λάθη που θα κληθούν να διορθώσουν σε αρκετές περιπτώσεις με αυτοπρόσωπη παρουσία στις ΔΟΥ.


ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΟΠΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.Ε. ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2011

1. Εχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Οταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

2. Δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

3. Εχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

4. Εχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν έχουν μεταφερθεί σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727 - 728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης. Στους κωδικούς 727 - 728 συμπληρώνονται τα ποσά των τόκων και τα ποσά της αποπληρωμής του κεφαλαίου.

διαβάστε τη συνέχεια εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...