BUTTONS

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μέθυσε την Ευρώπη με μαύρη ρετσίνα


Διεθνής καριέρα για τη μαύρη ρετσίνα ενός Ελληνα ομογενούς από τη Νυρεμβέργη. Το ιδιαίτερο ποτό κάνει θραύση ήδη στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας, ενώ ετοιμάζεται να καταπλήξει με τη γεύση του τους Τσέχους και τους Αγγλους.
   
Στόχος του Μιλτιάδη Ρουμελιώτη, δημιουργού της μαύρης ρετσίνας, είναι φυσικά και η ελληνική αγορά, στην οποία προσπάθησε να την προωθήσει στο παρελθόν, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς τον έφαγαν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ο ίδιος όμως ετοιμάζεται με την ομάδα του να επιστρέψει και πάλι, πιο δυναμικά αυτή τη φορά, αφού θεωρεί πως μια δροσερή «Black Retsina» μπορεί να γίνει το must του ελληνικού καλοκαιριού.

Ολα άρχισαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν....
μια παρέα νεαροί, ανάμεσα τους και ο Μιλτιάδης Ρουμελιώτης, επισκέφτηκαν το Ρέθυμνο, όπου συνήθιζαν να πίνουν ρετσίνα, πάντα συνοδευόμενη με κόλα, το γνωστό αναψυκτικό.

«Ηπιαμε τόσα πολλά μπουκάλια που είχαμε γεμίσει ένα τραπέζι ολόκληρο. Η γεύση ήταν τέλεια, αλλά τα μπουκάλια έπιαναν χώρο. Αμέσως μας γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε τον συνδυασμό αυτό σε ένα μόνο μπουκάλι. Από τη στιγμή που μας άρεσε, ήμασταν σίγουροι ότι θα το επέλεγαν και άλλοι για να το δοκιμάσουν και -πού ξέρεις;- μπορεί να γινόταν τελικά το ποτό της παρέας. Ετσι πήρα τη μεγάλη απόφαση να το δημιουργήσω εγώ μόνος μου, ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια βέβαια, αλλά πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι αργά» λέει στην «Espresso» o κ. Ρουμελιώτης.

Στα χρόνια που πέρασαν παράλληλα με τη δουλειά του ο Ελληνας ομογενής άρχισε να κάνει διάφορες σκέψεις γενικά για το πώς θα ήθελε να ήταν το σήμα της «Black Retsina», το μπουκάλι της αλλά και τα συστατικά της, καθώς και ο τόπος της Ελλάδας από όπου θα προμηθευόταν τη ρετσίνα.

«Ως ιδέα ήταν πάντα στο πίσωω μέρος του μυαλού μου, αλλά οι υποχρεώσεις μου δεν μου επέτρεπαν να σκεφτώ πιο σοβαρά. Ετσι σιγά-σιγά, όταν πέρασαν πλέον τα χρόνια και μαζί με την ομάδα μου είχαμε φτιάξει όλο το πακέτο, πήρα την απόφαση να το δημιουργήσω. Το ποτό το παράγουμε στην Αυστρία σε γνωστό παρασκευαστήριο. Δοκιμάσαμε διάφορες συνταγές με λίγο περισσότερο κόλα, με λιγότερο, με διάφορα άλλα συστατικά. Τις πρώτες συνταγές τις φτιάξαμε με ρετσίνα Μαλαματίνα» μας λέει.

Η εμφιάλωση και τα ελληνικά χρώματα
Μόλις ο κ. Ρουμελιώτης πέτυχε τον συνδυασμό που ικανοποιούσε γευστικά τόσο εκείνον όσο και όσους το δοκίμασαν, πήρε την απόφαση να εμφιαλώσει το ποτό.

«Το σχέδιο του μπουκαλιού, τα χρώματα και γενικότερα όλο το ντιζάιν τα έφτιαξα μόνος μου. Από το μπουκάλι φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ελληνικά στοιχεία. Πολλοί μάλιστα το δοκίμασαν αρχικά λόγω του μπουκαλιού. Τελικά το ποτό βγήκε στις ευρωπαϊκές αγορές και έχει ήδη πολλούς φανατικούς οπαδούς. Ετσι “Black Retsina” υπάρχει στη Γερμανία, την Ολλανδία, όπου αρέσει πολύ, και την Αυστρία. Επίσης έχουμε παραγγελίες από Τσεχία και Αγγλία».

Ο κ. Ρουμελιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία και ζει με την οικογένεια του στη Νυρεμβέργη. Οι γονείς του είναι από το χωριό Κύρια Δράμας, το οποίο επισκέπτεται συχνά, αφού εκεί μπορεί να περνά ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές. Στη Γερμανία ασχολείται με το εμπόριο αναψυκτικών.

«Οποτε μπορώ έρχομαι στην Ελλάδα για να δω την οικογένειά μου. Αγαπώ τον τόπο των προγόνων μου και κάθε φορά που τον επισκέπτομαι περνάω υπέροχα. Σκέπτομαι να έρθω πάλι το καλοκαίρι για λίγες ημέρες» καταλήγει ο κ. Ρουμελιώτης.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ  www.espressonews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...