BUTTONS

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Την επόμενη ημέρα των εκλογών μελετούν τα κόμματα

Έξι συν ένα σενάρια για την επόμενη ημέρα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής μελετούν τα κομματικά επιτελεία, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πλέον κρίσιμη και αβέβαιη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Αναλόγως του αποτελέσματος των εκλογών και των συσχετισμών που θα προκύψουν μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, και με δεδομένο ότι η τελευταία εισήλθε με διαφορά πρώτη στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, ως πιθανές εξελίξεις καταγράφονται:

1) Ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που όμως εκ των πραγμάτων θα έχει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


2) Διαμόρφωση κυβέρνησης «δεξιού τόξου», με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και τη συμμετοχή κομμάτων που κινούνται στις παρυφές της.

3) Ο σχηματισμός κυβέρνησης Ν.Δ. με ψήφο ανοχής από το ΠΑΣΟΚ.

4) Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

5) Ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων.

6) Η δημιουργία κυβέρνησης τεχνοκρατών με τη στήριξη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και, ενδεχομένως, ορισμένων από τα μικρότερα κόμματα.

Πέραν των ανωτέρω έξι σεναρίων, δεν μπορεί να αποκλειστεί ωστόσο το ενδεχόμενο οι διερευνητικές εντολές να αποβούν τελικώς άκαρπες και η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.
kathimerini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...