BUTTONS

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η “πυραμίδα” της δίαιτας

(της Όλγας Χήρα)
Κυκλοφορούν εκεί έξω και έχουν να σας προτείνουν ανά πάσα στιγμή τον ιδανικό τρόπο να χάσετε βάρος. Όχι δεν είναι οι «ειδικοί της δίαιτας»… μην απατάστε. Είναι άτομα που μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους ή άτομα τα οποία «τυφλώθηκαν» από τις «υπερβολικές υποσχέσεις κέρδους» που τους πλάσαραν, ανέλαβαν να αγοράσουν «διατροφικά προϊόντα» για να τα πουλήσουν στην συνέχεια σε άλλους, αποσκοπώντας στο κέρδος. Στόχος πώλησης γίνεται συνήθως ο κοινωνικός περίγυρος, φίλοι και γνωστοί. Αλλά πώς να έχει κανείς κέρδος από τους γνωστούς του και μόνο , από τη στιγμή που όταν τους βλέπει σαν πελάτες αυτοί… μεταβάλουν τη στάση τους απέναντί του, γιατί νιώθουν «ενοχλημένοι»; Εκεί ο «πλασιέ» των εν λόγω προϊόντων πρέπει να βρει άλλους τρόπους να δράσει.



Ανοίγεις την εφημερίδα και βλέπεις αγγελίες του στιλ «εργασία από το σπίτι με υψηλές αποδοχές», βγαίνεις από το μετρό και σε περιμένουν με τον λιπομετρητή στο χέρι για να σε « αξιολογήσουν», μετέπειτα να σου πουλήσουν το προϊόν που θα σε αδυνατίσει και να σε βάλουν στο «τρυπάκι» να αγοράσεις και άλλα προϊόντα για να πουλήσεις και εσύ. Στέκονται σε σημεία και «ψαρεύουν άτομα» λέγοντας ότι διενεργούν μια έρευνα εργασίας, έτσι ώστε στο τέλος να τους προωθήσουν το «όνειρο» και τα προϊόντα τους. Έτσι σιγά και μεθοδευμένα δομείται η «πυραμίδα». Σίγουρα αυτοί που είναι πάνω στην «πυραμίδα» βλέπουν το πορτοφόλι τους να «φουσκώνει»… ενώ για τους πιο κάτω αρχίζει ο ύπουλος πόλεμος...
για την πώληση των προϊόντων που έχουν στα χέρια τους..πολλές φορές χωρίς να έχουν τα ονειρεμένα κέρδη… ούτε καν τα κέρδη για να βγάλουν τα έξοδά τους.
Εδώ θα πει κάποιος «εσένα τι σε νοιάζει εάν υπάρχουν άτομα που πέφτουν στην παγίδα, ας δουν πως θα τα βγάλουν πέρα μόνοι τους». Δεν έχει άδικο… αλλά όταν μέσω αυτών των προϊόντων που πλασάρονται με λάθος τρόπο δημιουργούνται λανθασμένες εικόνες για την απώλεια βάρους… αν μέσω αυτών αρχίζει και ο ηλεκτρολόγος, ο υδραυλικός, η καθαρίστρια, ο μπακάλης, ο ταξιτζής, ο άνεργος κτλ. να «αγορεύει» για την απώλεια βάρους και πως θα την πετύχει κανείς … τότε νομίζω μπορώ να εκφράσω την άποψή μου ως επιστήμονας και όχι απλά ως κάποιος «πλασιέ» κάποιων διατροφικών προϊόντων.
Όπως δεν θα αγόραζε κανείς φάρμακα από έναν «πλασιέ» με ποια λογική θα αγοράσει «διατροφικά προϊόντα»; Όπως κανείς δεν θα δεχόταν συνταγογράφηση φαρμάκων από ένα άτομο άσχετου επαγγέλματος με ποια λογική θα δεχτεί την «συνταγογράφηση» ενός «διατροφικού προϊόντος»; Δεν κατηγορώ τα προϊόντα τα οποία μπορούν να βρουν εφαρμογή εάν και εφόσον χρειάζεται, όπως για παράδειγμα σε έναν πρωταθλητή που λόγο των προπονήσεών του έχει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, που δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα. Κατηγορώ το όλο σύστημα της πυραμίδας …που βασίζεται όχι σε εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες, αλλά στον οποιοδήποτε, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη κάποιων για χρήματα ή την φιλοδοξία τους για περισσότερα …

online-pressblog
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...