BUTTONS

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ρουμανία: "Έπεσε" η κυβέρνηση λόγω μομφής για τη διαχείριση των δημόσιων πόρων!

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μιχάι Ραζβάν Ουγκουρεάνου δεν έλαβε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης του ρουμανικού κοινοβουλίου, μετά από πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης , η οποία κατήγγειλε τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και την "προνομιακή" υπέρ ομάδων συμφερόντων διαχείριση των δημοσίων πόρων, ενώ είχαν προηγηθεί μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πολιτών (φωτό).

Πλέον, ο πρόεδρος της χώρας Τραϊάν Μπασέσκου αναμένεται να ορίσει νέο εντολοδόχο πρωθυπουργό έπειτα από διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.


«Ήταν τιμή μου που ηγήθηκα της κυβέρνησης» τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ουνγκουρεάνου, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής , με 235 ψήφους. «Είμαι ικανοποιημένος, επειδή το μικρό χρονικό διάστημα που ήμουν πρωθυπουργός κατάφερα να κάνω ό,τι ήταν αναγκαίο για τη Ρουμανία» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βίκτορ Πόντα, έσπευσε να δηλώσει ότι η Ένωση Σοσιαλιστών Φιλελεύθερων (USL) -την οποία συγκροτούν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) και το Συντηρητικό Κόμμα (PC) - είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μιλώντας πριν την ψηφοφορία στη Βουλή, ο Ουγκουρεάνου ανέφερε ότι η υπερψήφιση της πρότασης μομφής θα επιφέρει αποσταθεροποίηση, καθώς στέλνει στις αντιπροσωπείες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επισκέπτονται τη χώρα το μήνυμα προσωρινής πολιτικής κατάστασης που δεν είναι προς όφελος των Ρουμάνων πολιτών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...