Φυσάει …αέρας στα …πανιά της αιολικής ενέργειας που στην χώρα μας έχει ακόμα …ψωμί! Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WWEΑ, πέρυσι τέθηκαν σε λειτουργία παγκοσμίως πολλές νέες μονάδες αιολικής ενέργειας αποδίδοντας περίπου 40 Γιγαβάτ (GW) ενέργειας...
ανά μονάδα παραγωγής 2011  και συνολικά επενδύθηκαν 50 δις ευρώ στον τομέα, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον. Με μία παγκόσμια απόδοση 237 GW, η συνολική απόδοση της αιολικής ενέργειας αντιστοιχεί περίπου σε αυτή που παράγουν 280 πυρηνικοί σταθμοί σε σύνολο 380 που υπάρχουν ανά τον κόσμο.
Η αιολική ενέργεια καλύπτει το 3% των παγκόσμιων ενεργειακών αναγκών και ανταγωνίζεται ευθέως την πυρηνική.

Σήμερα  εξασφαλίζει ήδη το 20% των συνολικών ενεργειακών αναγκών της Ισπανίας και της Δανίας και το 10% της Γερμανίας. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέλθει στο 20-25% μέχρι το 2020 στη Γερμανία, μετά το οριστικό κλείσιμο των πυρηνικών της σταθμών. Προς το παρόν, αναφέρει η Ντόυτσε Βέλλε, πρώτη δύναμη στον τομέα είναι η Κίνα, μολονότι καλύπτει προς το παρόν μόνο το 3% των αναγκών της με αιολική ενέργεια. Το 2011 οι μισές από τις γεννήτριες που κατασκευάστηκαν παγκοσμίως ήταν κινεζικής προέλευσης. Η αιολική αποτελεί την οικονομικότερη εναλλακτική μορφή ενέργειας. Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της WWEA, Στέφαν Γκζένγκερ η τιμή μιας κιλοβατώρας ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από αιολική κοστίζει 5-9 λεπτά. Στην Ευρώπη, η τιμή της ίδιας κιλοβατώρας προερχόμενης από την καύση άνθρακα ξεκινάει από 7λεπτά. Yψηλές είναι και οι τιμές που αντιστοιχούν στην ενεργειακή παραγωγή των πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας.
Στην Ελλάδα υπάρχει δυναμική ανάπτυξη αλλά όχι ακόμα στο βαθμό που »επιτρέπει » το αιολικό δυναμικό πάρα πολλών περιοχών.