BUTTONS

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Η συνταγή της ημέρας: Muffins με σοκολάτα και φράουλα


Τι χρειαζόμαστε:


  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένη με 1/4 κούπας νερό
  • 1 αυγό
  • 75 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες
  • 50 γρ. χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα

Πως το κάνουμε:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε - αλευρώστε 8 φορμάκια για muffins.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα 5 πρώτα υλικά και κάντε στη μέση του μίγματος μια λακούβα.
  3. Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το σε ένα άλλο μπολ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το αραιωμένο γιαούρτι και κατόπιν τα αυγό και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
  4. Ρίξτε το δεύτερο μίγμα στη λακούβα που δημιουργήσατε στα στερεά υλικά κι ανακατέψτε ελαφρώς με μια κουτάλα τα δυο μίγματα. Μη δουλέψετε πολύ τα υλικά, ακόμα κι αν η ζύμη σας φαίνεται ελαφρώς σβολιασμένη.
  5. Τέλος, ρίξτε κι ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες φράουλες και τη σοκολάτα κι ανακατέψτε λίγο.
  6. Μοιράστε το μίγμα στα 8 φορμάκια και ψήστε τα muffins για μισή ώρα περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά και κρύα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αρχική συνταγή έχει σμέουρα (βατόμουρα) αντί για φράουλες, αλλά δεν είναι η εποχή τους και γενικά είναι δυσεύρετα. Ωστόσο αν βρείτε σμέουρα (raspberries) έστω και κατεψυγμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, δοκιμάστε τα σε αυτή τη συνταγή και θα πειστείτε, αν δεν το ξέρετε ήδη, ότι τα σμέουρα και η σοκολάτα είναι ένας μαγικός συνδυασμός!...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...