BUTTONS

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Κατάρρευση των φορολογικών εσόδων - Χειρότερο ποσοστό δεκαετίας! - Μπορεί να φτάσει και το 50%!



- Τουλάχιστον 15% κάτω το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου - Οριακά μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις
- Αν δεν ληφθούν μέτρα μπορεί να φτάσει και το 50% στο τέλος του μήνα!
- Μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες και προεκλογικές σκοπιμότητες με τις παρατάσεις που δόθηκαν
- Έχουν παραλύσει οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί
Όχι μόνο απογοητευτικά αλλά και εξοργιστικά είναι τα στοιχεία για τα έσοδα του πρώτου 15νθημέρου του Μαϊου, αφού πλησιάζουν στο να σπάσουν ρεκόρ δεκαετίας και να οδηγήσουν τον κρατικό μηχανισμό να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!


Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15νθημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και αν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.

Είναι προφανές ότι η μείωση των εσόδων το Μάιο είναι αποτέλεσμα κυρίως συγκεκριμένων αποφάσεων της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας που μετέφερε έσοδα στο μέλλον!

Το λένε ευθέως από το υπουργείο Οικονομικών: «Μια σειρά από σημαντικά για τα δημόσια έσοδα μεταφέρθηκαν με ευθύνη της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών στο μέλλον λόγω κυρίως εκλογικών σκοπιμοτήτων».

Για παράδειγμα: Η μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όλων των φυσικών προσώπων στις 15 Ιουνίου έχει στερήσει από το δημόσιο ταμείο τον Απρίλιο και το Μάιο ποσό άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Γιατί έγινε η μεταφορά; Για να μην βρεθούν οι φορολογούμενοι αντιμέτωποι πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου με τα τσουχτερά εκκαθαριστικά λόγω των νέων φορολογιών. (διαβάστε την σχετική είδηση)

Επίσης: Η εκκαθάριση και ταχυδρόμηση του ΕΤΑΚ 2009 και ΦΑΠ 2010 και 2011 μεταφέρθηκε και αυτή για μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τελικά αποφασίστηκε η αποστολή τους μόλις χθες και υπό βάρος της κατάρρευσης των φορολογικών εσόδων.

Να μην ξεχάσουμε επίσης ότι από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε αποφασιστεί να μην βεβαιωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ η πρώτη δόση του χαρατσιού στα ακίνητα.

newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...