BUTTONS

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η Ουκρανία ψάχνει πρόκριση, οι άλλοι το... φως τους



Κίεβο, Ουκρανία
Καθοριστικός για την πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2012, είναι ο αγώνας που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής (21:45) στο χωρητικότητας 60.000 θέσεων Ολυμπιακό στάδιο του Κιέβου, ανάμεσα στην Σουηδία και την Αγγλία......

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί για την 2η αγωνιστική του Δ΄ ομίλου και όποια ομάδα νικήσει θα βάλει τις βάσεις για να περάσει στους «8» της διοργάνωσης.


Μετά την ήττα από την συνδιοργανώτρια Ουκρανία, στην πρεμιέρα, με 2-1, η Σουηδία δεν έχει περιθώρια για βαθμολογική απώλεια. Ο Ερικ Χάμρεν αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο και κορυφή στην επίθεση τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, που θα πλαισιωθεί από τους Κάλστρομ, Τοϊβόνεν και Ρόζενμπεργκ όταν θα επιτίθεται η Σουηδία.


Στα μετόπισθεν ο άσος του Ολυμπιακού Ολοφ Μέλμπεργκ θα ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, ενώ στα χαφ καταλυτικό ρόλο παίζει η παρουσία και η απόδοση του Ράσμους Ελμ, ο οποίος είναι το «μηχανάκι» των Σκανδιναβών.


Από την πλευρά του, ο Ρόι Χότζσον θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς αποκτώντας πλεονέκτημα πρόκρισης, ωστόσο ενδεχόμενη ισοπαλία δεν βγάζει «εκτός νυμφώνος» τους Αγγλους. Οι νεαροί Γιανγκ και Γουέλμπεκ θα πάρουν το βάρος στην επίθεση, ενώ ο Στίβεν Τζέραρντ θα είναι ο «ακρογωνιαίος λίθος» στην μεσαία γραμμή.


Πιθανότατα ο Λέσκοτ και ο Τέρι θα αναλάβουν το μαρκάρισμα του Ιμπραϊμοβιτς, εκτός και αν επιλεγεί η λύση για περιορισμό του Σουηδού άσου στον χώρο, προκειμένου να μην φτάνει η μπάλα στα πόδια του.


Οι πιθανές συνθέσεις:


ΣΟΥΗΔΙΑ (Ερικ Χάμρεν, σύστημα 4-2-3-1):
Ιζακσον, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Ολσον, Ελμ, Κάλστρομ, Λάρσον, Ιμπραϊμοβιτς, Τοϊβόνεν, Ρόζενμπεργκ.

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον, σύστημα 4-4-1-1):
Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Τσάμπερλεϊν, Γιανγκ, Γουέλμπεκ.


Ουκρανία-Γαλλία (19:00)


Λίγο νωρίτερα (19:00), την ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά του EURO 2012 θα έχει η συνδιοργανώτρια Ουκρανία, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον Δ' όμιλο, θα υποδεχθεί την Γαλλία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων «Donbass Arena» του Ντόνετσκ, με διαιτητή τον Ολλανδό Μπγιορν Κάιπερς.


Ο Ολεγκ Μπλαχίν, που οδήγησε την Ουκρανία στην νικηφόρο πρεμιέρα επί της Σουηδίας με 2-1, αναμένεται να στηριχθεί εκ νέου στην εμπειρία του Βορονίν και του Σεβτσένκο, ο οποίος με τα δύο γκολ σε βάρος των Σκανδιναβών ήταν ο «ήρωας» του αγώνα και γνώρισε την αποθέωση όταν αντικαταστάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.


Ο έμπειρος τεχνικός θα παρατάξει επτά παίκτες μπροστά από τον Πιάτοφ και μέχρι την μεσαία γραμμή σε διάταξη τέσσερις αμυντικοί και τρεις μέσοι, προκειμένου να περιορίσει την εντυπωσιακή κυκλοφορία μπάλας, που διαθέτει η Γαλλία.


Από εκεί και πέρα, ο Βορονίν θα είναι αυτός που θα αρχίζει τις επιθέσεις έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να βρεθεί ο Σεβτσένκο σε θέση βολής. Αλλωστε, οι γηπεδούχοι δεν έχουν απόλυτη ανάγκη την νίκη, καθώς και με ισοπαλία παραμένουν σε πλεονεκτική θέση για την κατάληψη μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων.


Από την πλευρά τους, οι «τρικολόρ» προέρχονται από την ισοπαλία 1-1 στην πρεμιέρα με τους Αγγλους, δείχνοντας στα τελευταία λεπτά ότι ο ένας βαθμός δεν τους δυσαρεστούσε. Μένει να αποδείξουν -όπως και οι Αγγλοι που θα παίξουν με την Σουηδία- ότι έκαναν ορθή επιλογή, αφού σε περίπτωση που δεν νικήσουν κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό.


Ο Λοράν Μπλαν θα εμπιστευθεί και πάλι το 4-3-3, με τους Μπενζεμά, Νασρί και Ριμπερί στην γραμμή κρούσης, ενώ λίγο πιό πίσω, ο Φλοράν Μαλουντά θα κατευθύνει την μεσαία γραμμή. Στα μετόπισθεν Μεξές και Ραμί θα αναλάβουν τον περιορισμό του Σεβτσένκο, ενώ πιθανότατα ο Καμπαγέ θα παίξει πάνω στον Βορονίν.


Οι πιθανές συνθέσεις:


ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεγκ Μπλαχίν, σύστημα 4-3-1-2):
Πιάτοφ, Γκούσεφ, Καχερίντι, Μίχαλικ, Σέλιν, Γιαρμολένκο, Τίμοστσουκ, Κονοπλιάνκα, Ναζαρένκο, Σεβτσένκο, Βορονίν.

ΓΑΛΛΙΑ (Λοράν Μπλαν, σύστημα 4-3-3):
Γιορίς, Ντεμπισί, Μεξές, Ραμί, Εβρά, Καμπαγέ, Ντιαρά, Μαλουντά, Μπενζεμά, Νασρί, Ριμπερί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...