BUTTONS

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς

«Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει οπωσδήποτε, εντός της προθεσμίας της εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να σχηματιστεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα έχουμε ασφαλώς και νέες επαφές» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.....

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εξάλλου «εποικοδομητική» τη συζήτηση που είχε λίγο αργότερα με τον
Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δεν απέκλεισε συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση -ενδεχόμενο που, όπως είπε, θα εξαρτηθεί από τυχόν προγραμματική συμφωνία και συγκεκριμένους όρους. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε η συζήτηση με τον κ. Κουβέλη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Ο κ. Σαμαράς είχε σύντομη συνάντηση και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά την οποία διεφάνη ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης. «Με τον κ. Καμμένο κατάλαβα ότι, προσωπικά τουλάχιστον, δεν επιθυμεί καμία συνεργασία. Δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και βέβαια επικαλείται κάθε είδους παράλογα προσχήματα» είπε ο κ. Σαμαράς.


Αλλά και ο
Πάνος Καμμένος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας και απέδωσε το ναυάγιο στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με το μνημόνιο αλλά και να δεχθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του πρωθυπουργού.

Οι επαφές του πρόεδρο της ΝΔ ξεκίνησαν με τον
Αλέξη Τσίπρα. «Θέση μου είναι ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα. Από τη συζήτηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει σαφώς ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Τσίπρας, στις δικές του δηλώσεις, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε να προχωρήσει ταχύτατα ο σχηματισμός κυβέρνησης, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τόνισε δε ότι είναι αντίθετος με «λογικές επικοινωνιακής διαχείρισης του αποτελέσματος» και ότι ο ίδιος αν κληθεί δεν θα αναλάβει διερευνητική εντολή διότι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι «πρέπει να έχουμε άμεση εξέλιξη».


* «Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, επικοινώνησε τηλεφωνικά, από το Μεξικό, με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για να τον ενθαρρύνει να πάρει μέρος σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...