BUTTONS

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αποκαλυπτική έρευνα του MassNewsGR: Οι θέσεις των κομμάτων στο Μεταναστευτικό!

Η έρευνα δεν περιοριζεται μόνον στις επισήμους θέσεις των κομμάτων, αλλά προκύπτουν και από σχετικές δηλώσεις των στελεχών τους, από δημοσιεύσεις κτλ. Πιστεύουμε ότι η παρούσα έρευνα θα είναι αρκετά κατατοπιστική για κάθε άνθρωπο που τον απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να έχει ολοκληρωμένη άποψη!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πρέπει να αναφερθεί ότι τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει υπέρ του Νόμου "Ραγκούση" που αφορούσε τον κώδικα Ιθαγένειας, την ψήφο των αλλοδαπών κτλ.

Απόσπασμα από τη Συνοπτική Παρουσίαση των θέσων του κόμματος:


Μετανάστευση: Καταγραφή, απαίτηση για συνολική ρύθμιση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, δίκαιο σύστημα αναγνώρισης πολιτικού ασύλου, δημιουργία ανοικτών δομών φιλοξενίας για ειδικές ομάδες, φύλαξη συνόρων.


http://www.dimokratikiaristera.gr/epikairotita/katalogos-deltion-graf-typou/3177-synoptiki-parousiasi-ton-programmatikon-protaseon-tis-dimar


Ο Νίκος Τσουκάλης, όπου όπως μπορούμε να δούμε και στο προσωπικό του ιστοχώρο, στέκεται στο πλευρό των μεταναστών και υπερασπίζεται την ψήφο των μεταναστών.






Δείτε εδώ το μπλογκ του κ.Νίκου Τσούκαλη:


Δηλώσεις του κ.Γρήγορη Ψαριανού:

Χώρα και πολιτισμός με βάθος δεν φοβάται κανέναν ξένο,μόνο τον εαυτό της πρέπει να φοβάται, όταν είναι «βλαμμένος»,τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Γρηγόρης Ψαριανός,στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την «Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών».

Στα παιδιά, που γεννιούνται στην Ελλάδα και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία,εμείς αρνούμαστε το δικαίωμα να μιλήσουν τη μόνη γλώσσα που ξέρουν, να είναι ελληνόπουλα.Γιατί αν πάνε στην Κένυα,στην Τανζανία ή στη Ζανζιβάρη, δεν υπάρχουν εκεί. Αλλά δεν υπάρχουν ούτε και εδώ,δεν υπάρχουν πουθενά,δεν ζουν.Και έχουν φτάσει ως το πανεπιστήμιο,μπορεί να διδάξουν στο πανεπιστήμιο και να μην έχουν ακόμα χαρτιά.
Όπως αγωνιστήκαμε για δικαιώματα στους νέους, στις γυναίκες,στους πρόσφυγες, έτσι και τώρα θα αγωνιστούμε για το αυτονόητο δικαίωμα αυτών των παιδιών.Γιατί η Ιστορία πηγαίνει μπροστά, δεν γυρίζει πίσω.






ΣΥΡΙΖΑ


• Την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων, άρση και καταπολέμηση κάθε διάκρισης λόγω φύλου, θρησκείας, χρώματος, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού. Θετικές δράσεις για την εξάλειψη υφισταμένων ανισοτήτων. Σεβασμό των ατομικών, κοινωνικών και των συλλογικών δικαιωμάτων κάθε μειονότητας και των Ρομά.
• Την ελεύθερη, ισότιμη και νομικά κατοχυρωμένη επιλογή τρόπου συμβίωσης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Όχι στις συντηρητικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.
• Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Για τη μεταναστευτική πολιτική:
• Κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» (Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών).
• Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία ανοικτών κέντρων διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους.
Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο. Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης των ανηλίκων.
Νομιμοποίηση και ένταξη στην κοινωνική ασφάλιση όλων των εργαζομένων μεταναστών. Κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, αποδέσμευση της νομιμοποίησης από ασφαλιστικές προϋποθέσεις, έκδοση πιστοποιητικού γέννησης των παιδιών τους, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή παραμονή στην Ελλάδα, ένταξη των μεταναστών στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.
• Δημιουργία δομών εκμάθησης ελληνική γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς, από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας, που θα λειτουργούν σε Δημοτικό επίπεδο.
Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν το πλήθος τους υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό (π.χ. 8%).
• Χορήγηση πολιτικού άσυλου στους πρόσφυγες. Ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία. Χορήγηση υπηκοότητας στους μετανάστες-μετανάστριες ύστερα από 7 χρόνια παραμονής στη χώρα.


















Νίκος Γιαννόπουλος: «Είναι τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο αγώνας» 
Το μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης των μεταναστών μιλάει για την απεργία πείνας, το άσυλο και τη στάση της Αριστεράς.
http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1622

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το Τέμενος στην Αθήνα
                                                                                  




ΚΚΕ




Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να διεκδικηθούν αποφασιστικά:

Νομιμοποίηση των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών παραμονής και εργασίας, με κατάργηση κάθε οικονομικής επιβάρυνσης και γραφειοκρατίας. Επανένωση των οικογενειών.
• Πλήρη - σταθερή εργασία, ίσα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
• Κατάργηση των αντιδραστικών εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στη νοσηλεία μεταναστών στα νοσοκομεία. Αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας. Στελέχωση όλων των ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών με διερμηνείς. Ειδικά μέτρα στήριξης των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
• Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, με ειδική μέριμνα για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των παιδιών των μεταναστών και την ιστορία της πρώτης πατρίδας τους. Εξασφάλιση δωρεάν όλων των προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη φοίτησή τους, όπως σίτιση, παροχή βιβλίων και άλλων εκπαιδευτικών μέσων, χώρους διαβάσματος. Πολύγλωσσα δημόσια κέντρα στήριξης των μεταναστών που θα συμβάλλουν και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

• Σεβασμό των πολιτιστικών παραδόσεων των μεταναστών.
• Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, κατάργηση του φακελώματος, των τρομονόμων, των αντιδραστικών μέτρων και διώξεων σε βάρος των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων.
• Μέτρα ενάντια στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες. Κρατική στήριξη των γυναικών θυμάτων της δουλεμπορίας και πορνείας (περίθαλψη, οικονομική και ψυχολογική στήριξη).
Οι θέσεις του κκε υπάρχουν και στα αγγλικά, αλβανικά και βουλγάρικα!

http://www.kke.gr/metanastes/taksikh_enothta_ellhnon_kai_allodapon_ergazomenon


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τους μετανάστες απεργούς πείνας
12/02/11
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιλύσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας που βρίσκονται στο κτήριο της Πατησίων. Έχει όλα τα μέσα για να το κάνει, είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής. Οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες είναι τα θύματα και οι όμηροι και όχι η κυβέρνηση, όπως θέλει να εμφανίζεται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ, έχουν την αποκλειστική ευθύνη γιατί η πολιτική τους οδήγησε σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο τους μετανάστες - πρόσφυγες που, ενώ βρίσκονται για χρόνια στη χώρα μας και εργάζονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας, δεν τους επιτρέπει να φύγουν σε προορισμούς που επιθυμούν, ούτε νομιμοποιεί την παρουσία τους στην Ελλάδα.
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση είναι παρελκυστικά, για να μην επιλύσει το πρόβλημα. Η υπερσυγκέντρωση οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με την καταστολή, με την εφαρμογή των απάνθρωπων κανονισμών της ΕΕ.







Περι λαθρομεταναστευσης 






"Το ΚΚΕ πρωταγωνίστησε στους αγώνες υπέρ των λαθρομεταναστών".
Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό "κόμμα", το οποίο από τη φύση του —καλώς ή κακώς— έχει εξειδικευμένο ταξικό χαρακτήρα. Θεωρητικά είναι το κόμμα της εργατιάς. Ούτε καν των εργαζομένων γενικά, εφόσον μέσα σ' αυτήν την αχανή τάξη των εργαζομένων ανήκει και η "μπουρζουαζία", την οποία το ΚΚΕ υποτίθεται ότι εχθρεύεται. Οι εργάτες είναι το "αντικείμενο" του ΚΚΕ. Οι εργάτες, οι οποίοι πρακτικά είναι οι μόνοι που απειλούνται απευθείας με αφανισμό εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών. Γιατί; Γιατί οι μετανάστες, ακόμα και στην απόλυτη δυστυχία τους, είναι "θανατηφόροι" για την τοπική εργατική τάξη. Δεν είναι μόνον άμεση η απειλή, επειδή διεκδικούν τις δικές της θέσεις εργασίας. Απειλούν με τις φλέγουσες ανάγκες τους τα "κεκτημένα" της εργατικής τάξης. Απειλούν με την αγωνία τους για επιβίωση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καταστρέφουν με λίγα λόγια το σύνολο του εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο κατακτήθηκε με άπειρο κόπο και θυσία, για να προστατεύει τους πιο αδύναμους παράγοντες της οικονομικής λειτουργίας....


ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - K.Ο.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ   




H Aλ. Παπαρήγα για κρίση, μετανάστες κ.ά.







ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Πολιτική Διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αποσπάσματα)

Να τελειώνουμε με την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού!

Το ευρώ και η οικονομική κρίση αποκάλυψαν το αποκρουστικό και βαθιά αντιλαϊκό, αντεργατικό, αντιδημοκρατικό και στρατοκρατικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ δεν είναι σπίτι των λαών. Είναι σφαγείο των πολυεθνικών. Είναι όργανο της επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Είναι συνεργός στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αλλά προωθεί και τις δικές της. Δεν μεταρρυθμίζεται σε Ευρώπη των λαών.
Απαιτείται συνολική σύγκρουση με την ΕΕ! Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής της. Άμεση κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Πάλη για τη ρήξη, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της ΕΕ! Για μια Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, από τη σκοπιά του διεθνισμού και όχι της εθνικιστικής περιχαράκωσης ή της «αυτοδύναμης ανάπτυξης». Για τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και ενοποίηση επαναστατημένων χωρών και κινημάτων. Για μια νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

- Κάτω τα χέρια από τις από τις κατακτήσεις των γυναικών, πραγματική ισότητα των δυο φύλων.
Φραγμός στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.




Βασικές πολιτικές θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αποσπάσματα)


Για πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενάντια στο σύμφωνο Παυλόπουλου – Σαρκοζί – ΕΕ.
Στον αγώνα για τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα απέναντι στην αντεπίθεση του κρατικού αυταρχισμού και την τάση περιορισμού του δικαιώματος στη συλλογική δράση.



Έξι υποψήφιοι μετανάστες στο ψηφοδέλτιο της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας»












ΠΑΣΟΚ


 Αρκεί να αναφερθεί ότι επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε ο λεγόμενος «λαθρο-νόμος».





Σεμινάρια του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες και τις δημοτικές εκλογές


Ενημέρωση των κοινοτήτων των μεταναστών


Αλλοδαποι Πανηγυρίζουν Για Την Νικη του Πασοκ   



Πακιστανός - ΠΑΣΟΚ




ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ










Μειονότητες

Μειονότητες: ο πλούτος της κοινωνίας

Πιστεύουμε σε μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία και στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Δεν έχει σημασία ποιες μειονότητες θέλουμε εμείς να αναγνωρίζουμε, αλλά ποιες και ποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να καταγράφονται ως ιδιαίτερες εθνικές ή γλωσσικές ομάδες στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας. Τα μειονοτικά ζητήματα δεν είναι ζητήματα διακρατικών σχέσεων αλλά ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Θεωρώντας τις ιδιαιτερότητες αυτές πολιτισμικό πλούτο και όχι δυνητική απειλή, αρνούμαστε κάθε διάκριση μεταξύ πολιτών με κριτήρια εθνικής καταγωγής ή ταυτότητας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε:
• Υπογραφή και εφαρμογή από την Πολιτεία των Ευρωπαϊκών συνθηκών για τις μειονότητες και τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες.
• Επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο, της Σύμβασης-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, την οποία η χώρα μας έχει υπογράψει από το 1997.
• Μελέτη και διάσωση των παραδοσιακών πολιτισμικών στοιχείων, αποφυγή της δημιουργίας γκέτο, αλλά και θετικές διακρίσεις σε τομείς όπου η ισότητα ευκαιριών δεν είναι δεδομένη.





Μετανάστευση

(ΑΠΟΣΠΑΤΑ)
Μετανάστες/ριες -πρόσφυγες: γέφυρες πολιτισμών
Για μας οι μετανάστες/τριες και οι πρόσφυγες αποτελούν πλούτο και όχι απειλή. Προϋπόθεση όμως για να έρθει ο πλούτος αυτός στην επιφάνεια, είναι η αποδοχή της παρουσίας τους και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία μας αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους…
…Πιστεύουμε ότι η παράτυπη είσοδος των μεταναστών συμβαίνει ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν νόμιμοι τρόποι εισόδου στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη…
…Η διαδικασία εξέτασης των εκκρεμών αιτημάτων ασύλου πρέπει να επισπευσθεί άμεσα…
…Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε και υποστηρίζουμε τα μέτρα που διευκολύνουν την οικογενειακή επανένωση μεταναστών/μεταναστριών και προσφύγων αλλά και τον διαχωρισμό των αδειών παραμονής και εργασίας των μεταναστριών από εκείνες των συζύγων, ώστε να μην είναι εξαρτημένες από αυτούς.
Δεν αποδεχόμαστε καμία οπισθοδρόμηση από τις διατάξεις για την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή των μεταναστών/μεταναστριών του νόμου 3838/2010, ο οποίος παρ’ όλες τις ελλείψεις και τις διστακτικές προβλέψεις του, ρυθμίζει θέματα που ήταν πάγια αιτήματα των Οικολόγων Πράσινων.
Τα σύγχρονα σχολεία είναι πολυπολιτισμικά και απαιτείται η προσαρμογή της εκπαίδευσης στις νέες ανάγκες αλλά και στις ευκαιρίες που δίνει η συνύπαρξη για τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση των διαφορετικών πολιτισμών…
…Διευκόλυνση των προσπαθειών τους να αποκτήσουν δικούς τους χώρους λατρείας και πολιτιστικά κέντρα. Ειδικά για τους/τις Μουσουλμάνους/ες, υποστηρίζουμε την οικοδόμηση του κεντρικού τζαμιού και τη χωροθέτηση του μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα, που έχουν καθυστερήσει υπερβολικά και αποκεντρωμένα τζαμιά στις περιοχές όπου κυρίως μένουν, πράγμα που μπορεί να γίνει εύκολα με την αδειοδότηση (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις) των άτυπων διάσπαρτων τζαμιών που ήδη λειτουργούν χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο…
…Για μας ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές πολύχρωμες, πολυπολιτισμικές γειτονιές της αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας…



Ρομά
Κατάργηση των διακρίσεων, στήριξη για τους Ρομά
http://blog.ecogreens.gr/programma/human-rights/rom/

Διακρίσεις
Όχι διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου
http://blog.ecogreens.gr/programma/human-rights/diakriseis/

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ





ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ




Τρεμόπουλος για τους μετανάστες

   



ΛΑ.Ο.Σ.

Για τη δημογραφία και τη μετανάστευση

Πιστεύουμε ότι τα θέματα της δημογραφίας και της μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά και συσχετίζονται άμεσα τόσο με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Ελλάδας και των Ελλήνων όσο και με μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα...

...Θεωρούμε, όμως, ότι η στρατηγική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος με την μετανάστευση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την Ελλάδα καθώς, λόγω του μικρού αριθμού των κατοίκων της, έχει ήδη αλλοιωθεί σημαντικά η αναλογία του πληθυσμού της. 

...Επιπλέον θεωρούμε ότι η Ελληνική Κοινωνία θα πρέπει να ενημερωθεί πληρέστερα για τον βαθμό και τις συνέπειες της πληθυσμιακής της αλλοίωσής...

...Πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να  ανατραπεί και να εφαρμόσουμε μία αυστηρή πολιτική ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης, αντίστοιχη με εκείνη που εφαρμόζουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίστοιχη με εκείνη που εφαρμόζουν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις που σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών τους. 





ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ! (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ)  

 


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής
Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε σχέση με το μεταναστευτικό φαινόμενο έθεσαν την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της την πρόκληση υποδοχής και συνύπαρξης με πληθυσμούς άλλης πολιτισμικής καταγωγής.
Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβανόμενη τη νέα πραγματικότητα και αφουγκραζόμενη τους προβληματισμούς των Ελλήνων πολιτών αλλά και έχοντας υπόψη τις ανθρωπιστικές αξίες του πολιτισμού μας δημιούργησε, έπειτα από απόφαση του προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά , την Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
Η Γραμματεία, είναι ο φορέας του κόμματος που επικοινωνεί με τις μεταναστευτικές κοινότητες, ακούει τα προβλήματά τους και προσπαθεί να συμβάλλει στην επίλυσή τους. Ταυτόχρονα επεξεργάζεται και διαμορφώνει θέσεις του κόμματος στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επιπλέον στοχεύει στην προώθηση κοινών αρχών και αξιών που θα επιτρέψουν την αρμονική συνύπαρξη και ενσωμάτωση των νέων πληθυσμών στην Ελληνική Κοινωνία. 
Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού». Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την «ημετέρα Παιδεία». Αυτό είναι το καλύτερο αντίδοτο στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

ΝΔ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ





Ο Παυλόπουλος Ευχαριστεί τους μετανάστες...







Ανεξάρτητοι Έλληνες

Νέα Μεταναστευτική πολιτική με στόχους (α) την δραστική αλλαγή του Κώδικα Ιθαγένειας (Ν. Ραγκούση), με σκοπό την αυστηροποίηση των διατάξεών του, (β) καταγραφή υπάρχοντος πληθυσμού μεταναστών, (γ) διαχείριση υπάρχοντος πληθυσμού μεταναστών, (δ) ενίσχυση της αστυνόμευσης και φύλαξης των συνόρων, και (ε) δημιουργία υποδομών και υλοποίηση ενεργειών αντιστροφής του ρεύματος παράνομης μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό, με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους αλλά και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υλοποιούνται οι ακόλουθες δράσεις.
(κυριότερα σημεία κατά τη γνώμη μας)
1. Αλλαγή του Κώδικα Ιθαγένειας.
5. Υποχρεωτική Καταγραφή στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα ανά την Επικράτεια και εντός εξαμήνου όλων των αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη χώρα, επί ποινή κήρυξής τους ως παρανόμων και προς απέλαση, εφόσον δεν παρουσιαστούν.
9. Καθορισμός μέγιστου ποσοστού μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και με την προϋπόθεση ότι αυτό είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο.
(σελ. 22-23-24)



ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΟΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012) - ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ







ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

- Διασφάλιση των συνόρων της χώρας από τις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Εκ νέου διασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού.
- Άμεση σύλληψη και απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου.



Ποιοι χρησιμοποιουν τους Λαθρο-μεταναστες;

   

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Οικολόγοι-πράσινοι γιατί μιλούν για μειονότητες τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες παρά μόνον η θρησκευτική μειονότητα των Μουσουλμάνων της Θράκης;;;
Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κόμματα της αριστεράς, ειδικά για αυτά που θέλουν να δώσουν δικαιώματα εθνικών μειονοτήτων τους μετανάστες...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...