BUTTONS

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Φρανσουά Ολάντ: «Ο νόμος για την μπούργκα θα μείνει ως έχει»


Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δεσμεύθηκε σήμερα, αν εκλεγεί, να διατηρήσει το νόμο για τη μπούρκα και να φροντίσει να εφαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο.
Γαλλικός νόμος απαγορεύει...
εδώ και ένα χρόνο την κάλυψη του προσώπου με το μουσουλμανικό ένδυμα (μπούρκα ή νικάμπ) σε ένα δημόσιο χώρο, όπως στο δρόμο, σε δημόσιους κήπους, σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα.
Ο νόμος αφορά σχεδόν 2.000 μουσουλμάνες οι οποίες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, φορούν στη Γαλλία τη μπούρκα. Μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο Φ. Ολάντ δήλωσε επίσης ότι είναι απαραίτητος ένας «περιορισμός της οικονομικής μετανάστευσης» σε περίοδο κρίσης, προσθέτοντας ότι εάν εκλεγεί στις 6 Μαΐου θα επανέλθει στο κοινοβούλιο η καταγραφή κάθε χρόνο των αναγκών σε εργατικό δυναμικό της γαλλικής οικονομίας.
«Θεωρώ ότι ουδέποτε θα υπάρξει μηδενική μετανάστευση. Θεωρώ ότι θα υπάρχει πάντα μια νόμιμη μετανάστευση. Μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των μεταναστών; Αυτό είναι μια συζήτηση», σημείωσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...