BUTTONS

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αυτογκόλ ΑΚΕΛικών ευρωβουλευτών κατά της Κύπρου

Δύο Κύπριοι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ ψήφισαν υπέρ της κατάργησης ενός από τα λίγα πλεονεκτήματα που διαθέτει η...
Κύπρος στην προσπάθεια προσέλκυσης και εγγραφής ξένων εταιριών, το οποίο αποτελεί σοβαρή πηγή εσόδων για τη χώρα.....

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου και Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ψήφισαν μαζί με άλλους ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, τροπολογία σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας «καθιέρωση κατωτάτου ορίου 25% για τη φορολογία εταιριών». Η τροπολογία, υποβλήθηκε σε έκθεση της Ευρωβουλής για την εναρμόνιση της φορολογικής βάσης των εταιριών, που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ και υπερψηφίστηκε από τους 27 παρευρισκομένους ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, περιλαμβανομένων και των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, Τάκη Χατζηγεωργίου και Κυριάκο Τριανταφυλλίδη.


ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΕΛΚ. Η επικίνδυνη τροπολογία, υπερψηφίστηκε από 183 ευρωβουλευτές, αλλά καταψηφίστηκε από 465 (ανάμεσά τους και οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, Γιαννάκης Κασουλίδης και Ελένη Θεοχάρους), με αποτέλεσμα να απορριφθεί.


Η ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, τήρησε αποχή στην ψηφοφορία που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Κούλης Μαυρονικόλας, απουσίαζε. Να σημειωθεί ότι ενδεχόμενη έγκριση της τροπολογίας, θα έστελνε σαφές πολιτικό μήνυμα για υπερδιπλασιασμό της φορολογίας που επιβάλλεται στα κέρδη επιχειρήσεων στην Κύπρο, από 10 % στο 25%, κάτι που θα έθετε εν αμφιβόλω την παραμονή ξένων εταιριών στον τόπο μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυπριακή οικονομία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...