BUTTONS

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Στα 18.104 ευρώ ο μηνιαίος μισθός της Μέρκελ.Έδωσε αύξηση 3,3% στον εαυτό της και τους υπουργούς της!

Τις πρώτες, εδώ και 12 χρόνια, αυξήσεις έδωσε στον εαυτό της και τους υπουργούς της η καγκελάριος Άνγκλα Μέρκελ. Οι μισθολογικές αυξήσεις είναι της τάξης του 3,3% για το τρέχον έτος, αρκετά πάνω από τον πληθωρισμό στη Γερμανία, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο 2,2%
Οι μισθοί των μελών της κυβέρνησης πρόκειται να αυξηθούν συνολικά κατά 5,7% σε τρεις φάσεις ως τον Αύγουστο του 2013. Η κίνηση είναι εντούτοις πολιτικά ευαίσθητη, καθώς γίνεται σε μια εποχή δημοσιονομικής λιτότητας στην ευρωζώνη. Η Μέρκελ είχε μπλοκάρει μια παρόμοια πρόταση για μισθολογικές αυξήσεις πριν από δύο χρόνια λόγω της οργής της κοινής γνώμης.

Η Μέρκελ παίρνει αυτή τη στιγμή μηνιαίο βασικό μισθό 16.152 ευρώ συν ένα επίδομα δαπανών 1.022 ευρώ. Με την αύξηση, οι μηνιαίες απολαβές της θα αυξηθούν κατά 930 ευρώ, στα 18.104...
Αντίθετα ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάν έχει υποσχεθεί να μειώσει τους μισθούς του ιδίου και της κυβέρνησής του κατά 30% (ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός κερδίζουν αυτή τη στιγμή πάνω από 21.000 ευρώ το μήνα).
Από το 2000, η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυξήσεις των μισθών των μελών της, που κανονικά ακολουθούν αυτομάτως τις αυξήσεις των μισθών των ανώτερων δημοσίων λειτουργών, που αποφασίζονται έπειτα από διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εσωτερικών.

skeftomasteellhnika
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...