BUTTONS

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας είχε πριν από λίγο στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίον τον παρουσίασε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Ο Β. Πούτιν ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γιατί ήλθε στη Ρωσία την ημέρα της ονομαστικής εορτής του πατριάρχη Μόσχας, υπενθυμίζοντας ότι ακριβώς στο κήρυγμα των διαφωτιστών Κυρίλλου και Μεθοδίου βρίσκεται ο κοινός πολιτισμός Ελλάδας και Ρωσίας.

«Μια τέτοια ημέρα είναι ακόμη πιο φανερό, πόσο βαθιές είναι οι πνευματικές ρίζες, που μας ενώνουν. Είμαι βέβαιος ότι στη Ρωσία θα σας αρέσει, χαίρομαι που σας βλέπω», επεσήμανε ο Β. Πούτιν υποδεχόμενος τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη ρωσική Εκκλησία.


Η σχετική αναφορά δημοσιεύτηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου www.kremlin.ru, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο αρχιεπίσκοπος πέραν των άλλων και αφού αναφέρθηκε στην ονομαστική εορτή του πατριάρχη Κυρίλλου, συνεχάρη τον Β. Πούτιν για την πρόσφατη επανεκλογή και ορκωμοσία του, επισημαίνοντας ότι αισθάνεται την ανάγκη να πει πως είναι χαρά για τον ίδιο και τη συνοδεία του «που ήρθε στην εξουσία μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα για τη Ρωσία, όπως εσείς».

Σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση του Κρεμλίνου ο αρχιεπίσκοπος συνέχισε λέγοντας ότι «όπως είπατε οι λαοί μας συνδέονται με μακρά ιστορία πολλών αιώνων και οι σχέσεις αυτές χάνονται στο βάθος της ιστορίας, πριν ακόμη το χριστιανισμό στη Ρωσία, την εποχή των αποικιών από αρχαίους Έλληνες στο έδαφος της χώρας σας, όμως ακόμη περισσότερο μας ενώνει η ορθόδοξη πίστη. Θα θέλαμε ειδικά σήμερα να το υπογραμμίσω αυτό, ώστε μεταξύ των ορθοδόξων λαών μας να υπάρχουν μεγάλοι δεσμοί, γιατί ειδικά στην εποχή μας όσο ποτέ χρειάζεται η υποστήριξη του ενός προς τον άλλον, γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι και εσείς μπορείτε να μας βοηθήσετε, γι’ αυτό και ελπίζουμε στη στήριξή σας».

trelokouneli
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...