BUTTONS

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Όλη η Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην συνδιάσκεψη της ΝΔ σήμερα ...

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μιας Παράταξης, που οι δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Και η ανηφόρα σε προσφορά.
Υπάρχουν άνθρωποι που σχηματίζουν δεμένοι γερά, ο ένας με τον άλλο, μιαν αλυσίδα προστασίας του τόπου.
Να είστε υπερήφανοι γιατί η σημερινή Νέα Δημοκρατία αποτελεί το μέτωπο όλων των Ελλήνων, που με δύναμη προσφέρουν αυτή την προστασία για τα παιδιά τους, για το μέλλον τους για την Πατρίδα.

Απευθύνομαι σήμερα σε ένα αληθινό Συναγερμό αγωνιστών της Παράταξης, που ήλθε πρώτη δύναμη στις 6 Μαΐου. Και στις 17 Ιουνίου θα γίνει Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μέσα από την μάχη που θα δώσει το ευρωπαϊκό πατριωτικό μας μέτωπο.
Το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, δεν ήταν, βέβαια, αυτό που θέλαμε. Αλλά η παράταξή μας ήλθε πρώτη, σε συνθήκες που τα πάντα καταρρέουν. Κι έγινε σήμερα το κέντρο συσπείρωσης πολύ ευρύτερου τμήματος του ελληνικού λαού. Που συνειδητοποιεί πλέον ότι χρειάζεται αληθινός Συναγερμός, για να σωθούν οι κατακτήσεις δεκαετιών του Ελληνικού λαού.
Χαιρετίζω με τιμή και συγκίνηση τη νεολαία μας, την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ. Που έδωσε στις τωρινές, πολύ δύσκολες συνθήκες, τη μάχη της μέσα στα Πανεπιστήμια. Και νίκησε για μιαν ακόμα φορά.


Τώρα, φίλες και φίλοι, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα.
Αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Καταφέραμε και δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο μέτωπο.
Τώρα προσβλέπουν σε μας και χιλιάδες Έλληνες που δεν μας ψήφισαν στις 6 Μαΐου. Και συσπειρώνονται γύρω μας.
Αυτή τη μάχη δεν μπορούμε να τη δώσουμε… από μακριά.
Πρέπει να κατέβουμε στα σπίτια, στις γειτονιές, πόρτα-πόρτα, στα καφενεία παντού. Ενημερώστε όλο τον κόσμο. Για το τι διακυβεύεται. Για το πόσο σημαντική είναι και η τελευταία ψήφος. Για το πόσο αποφασιστικά πρέπει να παλέψουμε ως τις εκλογές. Αλλά και για το πόσο αποφασισμένοι είμαστε να ενώσουμε τον Ελληνικό λαό μετά τις εκλογές.
Ο κόσμος περιμένει από μας να του δώσουμε κουράγιο, να του δώσουμε προοπτική. Μια αγκαλιά να γίνουμε και να τους χωρέσουμε όλους. Γιατί τώρα το στοίχημα δεν είναι για την εκλογική επιρροή των κομμάτων. Είναι για την τύχη της χώρας, πέρα και πάνω από κόμματα.
Επειδή βγήκαμε πρώτο κόμμα, επειδή εγκαίρως δείξαμε τα αδιέξοδα της πολιτικής που υιοθετήθηκε, αλλά και επειδή προφυλάξαμε όταν χρειάστηκε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, είμαστε τώρα η μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στο λαϊκισμό. Η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την Ελλάδα.
Είναι ώρα να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας. Να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Και το κάνουμε. Και ο κόσμος το βλέπει. Και ανταποκρίνεται…

Το μήνυμα της σημερινής συνδιάσκεψης είναι τριπλό:
Ενότητα – Αγώνας – Αναγέννηση.
Ενότητα της παράταξης, αλλά και του ελληνικού λαού, που δεν θέλει να παίζουν τυχοδιωκτικά παιγνίδια με το μέλλον των παιδιών του.
Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα απ’ όλες τις αγκυλώσεις που την έφεραν στον σημερινό τέλμα και απειλούν να την οδηγήσουν άμεσα πια στην καταστροφή.
Και Αναγέννησης της Ελλάδας. Γιατί αυτό που εκπροσωπούμε, αυτό που επιδιώκουμε, δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τώρα τα χειρότερα. Είναι να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Να αναγεννηθεί η χώρα, να αξιοποιηθεί ο πλούτος της, να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα.

Αυτό είναι λοιπόν, το τρίπτυχο του μεγάλου πατριωτικού Μετώπου που συγκροτούμε για την Ευρώπη:
Ενότητα-Αγώνας-Αναγέννηση!
Απέναντί μας βρίσκονται όσοι εκπροσωπούν την απελπισία και τρέφονται από την απελπισία.
Όπλο τους το ψέμα:

* Είναι ψέμα ότι εκπροσωπούν ή θέλουν το καινούργιο:
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα.
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Αλλά όλοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς σύγχρονη επιχειρηματικότητα, χωρίς σύγχρονη έρευνα.

η συνέχεια εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...