BUTTONS

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ... ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ!!!

«Η στήριξη και η βοήθεια της Τουρκίας υπήρξαν θεμελιώδους σημασίας για τις αλλαγές και την ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Cemil Cicek ο οποίος συνοδευόταν από αντιπροσωπεία Τούρκων βουλευτών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Μπερίσα ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή είναι μια περαιτέρω συμβολή στην ενίσχυση των εξαιρετικά φιλικών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο αδελφικών χώρων και εθνών.



Ο Μπερίσα τόνισε την αταλάντευτη βούληση της αλβανικής κυβέρνησης για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Μπερίσα επαίνεσε με ευγνωμοσύνη το σημαντικό ρόλο και τη συμβολή του τουρκικού κοινοβουλίου υπέρ της ενοποίησης αυτών των σχέσεων και την επέκταση των νέων τομέων της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.
Επεσήμανε επίσης το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια της φιλίας μεταξύ των δυο λαών, η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έχει ψηφίσει και έχει λάβει τις πιο φιλικές και υποστηρικτικές αποφάσεις υπέρ των Αλβανών.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιτσέκ αναφέρθηκε στις παραδοσιακές στενές σχέσεις φιλίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, με βαθιές ρίζες στην ιστορία – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά-, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση τους στο μέλλον.
Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η Αλβανία έχει σημειώσει σημαντικές αλλαγές από την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα, επαινώντας το κορυφαίο ρόλο του Μπερίσα στην ανάπτυξη του τόπου.
Ο Μπερίσα ευχαρίστησε τον κ. Τσιτσέκ για την βοήθεια της Τουρκίας και την υποστήριξη της σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η άμυνα και η ασφάλεια.

Στη συνέχεια η συνάντηση τους επικεντρώθηκε σε νέες ευκαιρίες για συνεργασία σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα και στις εμπορικές συναλλαγές προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών.

Μεταξύ άλλων, ο Αλβανός πρωθυπουργός επαίνεσε το ρόλο της Τουρκίας για την ειρήνη και την σταθερότητα, τονίζοντας ότι η Τουρκία με τις πολιτικές της έχει οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός εξήρε την υποστήριξη που έχει δώσει η Τουρκία και συνεχίζει να δίνει στο Κοσσυφοπέδιο σε όλες τις προσπάθειές ανάπτυξής του.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσιτσέκ είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κοσσυφοπέδιο, όχι μόνο πολιτικά, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις των οργάνων του, την ανάπτυξη και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

northepirusgate.blogspot.com
elnewsgr

thesecretrealtruth
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...