BUTTONS

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΠΑΙΑΝΙΑ. Ποινική δίωξη στο φοιτητή που σκότωσε το ληστή. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλακής!!

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής άσκησε ο εισαγγελέας στο φοιτητή που πυροβόλησε και σκότωσε χθες τα ξημερώματα αλλοδαπό διαρρήκτη, ο οποίος με άλλα άτομα είχε επιχειρήσει να ληστέψει σπίτια στην Παιανία.
Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από σχεδόν τρεις ώρες μελέτης της δικογραφίας από τον εισαγγελέα, καθώς έπρεπε να σταθμιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες οδήγησαν στην αφαίρεση της ζωής του 43χρονου διαρρήκτη και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος.
Η αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες ο νεαρός σκότωσε τον διαρρήκτη, όπως διατυπώθηκε στην απαγγελία κατηγορίας, σημαίνει ότι... σε περίπτωση καταδίκης η προβλεπόμενη ποινή φθάνει έως τα 20 χρόνια.



Ο κατηγορούμενος, φανερά συντετριμμένος για την πράξη του φέρεται, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ, να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και αποδίδει τους πυροβολισμούς σε εκπυρσοκρότηση του όπλου του όταν καταδιώκοντας τους διαρρήκτες παραπάτησε σε ανάχωμα του δρόμου.

Υποστηρίζει επίσης, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ότι φοβήθηκε όταν άκουσε πυροβολισμούς - που είχε ρίξει κάτοικος όταν αντιλήφθηκε ότι οι διαρρήκτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην γειτονία- γιατί πίστεψε πως οι άγνωστοι ήταν εκείνοι που πυροβολούσαν. Επίσης φέρεται να τονίζει πως όταν βγήκε στον δρόμο αναγνώρισε τους διαρρήκτες που έτρεχαν να φύγουν από τους σωματότυπους τους.


Στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί περίπου 200 πολίτες, γείτονες και φίλοι του νεαρού κατηγορούμενου, κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Παιανίας.

Οι συγκεντρωθέντες επευφημούσαν, φωνάζοντας «αθώος», τον φοιτητή την ώρα της προσαγωγής του στον εισαγγελέα, ενώ τον χειροκροτούσαν καθώς, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς, περνούσε ανάμεσα τους.

Ο νεαρός παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου πιθανότατα θα απολογηθεί σήμερα.

Λεπτό προς λεπτό η νύχτα θρίλερ

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν δύο άτομα εισέβαλαν σε σπίτι στην Παιανία, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγο αργότερα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και άλλο σπίτι σε μικρή απόσταση, όπου μένει η τετραμελής οικογένεια του φοιτητή.

Χτύπησε, ωστόσο, ο συναγερμός και ξύπνησε η μητέρα την οποία οι εισβολείς απείλησαν με μαχαίρι και την διέταξαν να τον απενεργοποιήσει.

Την ίδια ώρα ξύπνησαν ο πατέρας και οι γιοι της οικογένειας. Οι δύο νεαροί όρμησαν στους δύο ληστές, συνεπλάκησαν μαζί τους, αλλά αυτοί πρόλαβαν και τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας και οι αστυνομικοί, μαζί με κατοίκους, ερεύνησαν την περιοχή, χωρίς να βρουν τους δράστες.

Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα, κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε ότι δύο άτομα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και ένα τρίτο σπίτι και πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα. Οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, τρέχοντας προς το σπίτι που είχε γίνει το προηγούμενο επεισόδιο.

Κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν στο δρόμο και προσπάθησαν να τους εγκλωβίσουν. Ο ένας στάθηκε ακίνητος και παραδόθηκε αργότερα στην αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 46χρονο Αλβανό που κρατείται. Ο 43χρονος, ωστόσο, προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και τότε ο 24χρονος τον καταδίωξε και σε μικρή απόσταση τον πυροβόλησε με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

skeftomasteellhnika
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...