BUTTONS

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Από το Δανία - Γερμανία βγαίνει η αντίπαλος της Εθνικής


Πριν από την αναμέτρηση των Εθνικών Γερμανίας - Δανίας προηγήθηκε αγώνας επίδειξης στην άμμο από ηθοποιούς αισθησιακών ταινιών και το... τόπι χάθηκε

Δεκαέξι χρόνια έχει να ηττηθεί η Δανία από τη Γερμανία σε επίσημο παιχνίδι, με την αποψινή (21:45) μεταξύ τους αναμέτρηση για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Β' ομίλου, με τον πρωτοπόρο να διασταυρώνεται με την Εθνική Ελλάδας στα προημιτελικά (22/6)....

Η αναμέτρηση ξυπνάει αναμνήσεις από τον τελικό του EURO 1992, όταν τα «πάντσερ» είχαν ηττηθεί 2-0 και οι Δανοί είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.


Βέβαια, η πρωτοπόρος του ομίλου Γερμανία, η οποία μένει εκτός συνέχειας μόνο αν πραγματοποιηθούν... σενάρια επιστημονικής φαντασίας, μετρά από τον «μικρό τελικό» του Μουντιάλ 2010 το εντυπωσιακό σερί των 13 διαδοχικών νικών.


Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ προκρίνεται και μαθηματικά με νίκη ή ισοπαλία, ενώ περνάει στα προημιτελικά ακόμα και με ήττα, αν η Πορτογαλία ηττηθεί από την -ουραγό του ομίλου- Ολλανδία.


Στον αντίποδα, οι Δανοί, οι οποίοι ισοβαθμούν με την Πορτογαλία, σκέφτονται μόνο τη νίκη, προκειμένου σε κάθε περίπτωση να έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση. Η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν θα παραταχθεί χωρίς το βαρύ πυροβολικό της, τον Ντένις Ρόμενταλ, καθώς ο έμπειρος ακραίος επιθετικός, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αγωνισθεί και στον Ολυμπιακό, τραυματίσθηκε στο γαστροκνήμιο κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Πορτογαλία, όπου οι «Βίκινγκς» ηττήθηκαν με 3-2. Κατά πάσα πιθανότητα, την θέση του Ρόμενταλ θα πάρει ο Τόμπιας Μίκελσεν.


Από το αντίπαλο «στρατόπεδο», τα «πάντσερ» δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τιμωρημένο Τζερόμ Μπόατενγκ.


Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 30.000 θεατών «Arena Lviv» και διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.


Οι πιθανές συνθέσεις:


ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν, σύστημα 4-2-3-1):
Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Κβιστ, Γ. Πόουλσεν, Μίκελσεν, Έρικσεν, Κρον-Ντέλι, Μπέντνερ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ, σύστημα 4-2-3-1):
Νόιερ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Γκόμεζ.


Πορτογαλία - Ολλανδία


Με την προϊστορία εις βάρος της (έχει να κερδίσει από τις 16/10/1991, όταν είχε επικρατήσει 1-0 σε προκριματικά EURO), όπως και τη βαθμολογία της στον Β' όμιλο, όπου δεν έχει νίκη, η Ολλανδία αναμετράται απόψε (21:45) με την Πορτογαλία στην τελευταία αναμέτρησή της στη φάση των ομίλων. Οι «οράνιε» κινδυνεύουν να αποκλειστούν πρόωρα, αλλά, επειδή η... ελπίδα πεθαίνει τελευταία, η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ θα τα δώσει όλα για τη νίκη και την... παράταση στις εμφανίσεις της στο EURO. Ο αγώνας θα γίνει στο χωρητικότητας 35.000 θέσεων «Metalist Stadium» του Χάρκιβ και διαιτητής θα είναι ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι.


Οι Ολλανδοί επιθυμούν να τελειώσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων, προκειμένου να έχουν ελπίδες να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να νικήσουν με δύο γκολ διαφορά την Πορτογαλία και η Δανία να ηττηθεί από την Γερμανία. Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, με τους Ολλανδούς να πανηγυρίζουν στη διαφορά τερμάτων την πρόκριση στους προημιτελικούς.


Στον αντίποδα, οι Πορτογάλοι, που ισοβαθμούν με τη Δανία, δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, καθώς ακόμα και μία ισοπαλία μπορεί να είναι καταστροφική και να τους θέσεις εκτός συνέχειας. Αν η ομάδα του Πάουλο Μπέντο αναδειχθεί ισόπαλη με την Ολλανδία και η Δανία κάμψει την αντίσταση της Γερμανίας, τότε η Πορτογαλία αποχαιρετά τη διοργάνωση.


Οι πιθανές συνθέσεις:


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο, σύστημα 4-3-3):
Πατρίσιο, Περέιρα, Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες, Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι, Πόστιγκα, Ρονάλντο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, σύστημα 4-4-2):
Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν ντερ Φάαρτ, Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Χούντελααρ, Αφελάι, Φαν Πέρσι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...