BUTTONS

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Κλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ για δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς σε συνεργασία με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος "τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς", ωστόσο κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι "συμπεριφέρονται σαν να μη συνειδητοποιούν αμφότεροι την ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα στη χώρα".

«Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και αυτό ακριβώς ενοχλεί και τον Αλ. Τσίπρα», απάντησε ο Περισσός.


"Εξάλλου", συνέχισε, "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει πολλούς συνεργαζόμενους, τον Κίμωνα Κουλούρη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ. Κοτσακά, τον Γ. Ραυτόπουλο και τόσους ακόμα εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους προχωράει αγκαλιά υπό τα χειροκροτήματα των αστικών δυνάμεων που τους στηρίζουν".

"Ο καθένας αντιλαμβάνεται την ιστορική του ευθύνη όπως νομίζει και πράττει ανάλογα", ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ που σημειώνει ότι "ο λαός είναι εκείνος που μας κρίνει όλους".

"Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν της είναι αδιάφορο ποια κυβέρνηση θα υπάρχει την επόμενη των εκλογών, όπως επίσης θα πρέπει να αποφεύγει να υιοθετεί με ευκολία τα επιχειρήματα των κοινών μας αντιπάλων", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου σε συνέντευξή της στην "Καθημερινή της Κυριακής" η κ.Παπαρήγα τονίζει: "Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες για την "κυβέρνηση της Αριστεράς". Μάλιστα, μετά την εξαγγελία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η θέση μας ενισχύθηκε. Θα είναι ολέθριο λάθος για το λαϊκό κίνημα να παροπλιστεί σε μία λογική αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών σε συνθήκες που αντικειμενικά θα οδηγούμαστε στην περαιτέρω πτώχευση του λαού, είτε με ανεξέλεγκτη πτώχευση, είτε με "κούρεμα" και νέο Μνημόνιο και σίγουρα στο έδαφος των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της ΕΕ".

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής" συνεχίζει την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι μεταλλάσσεται σε ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

trelokouneli
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...