BUTTONS

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ουκρανία ή Αγγλία (;), «μόνοι» τους παίζουν οι Γάλλοι



Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση (21:45) της συνδιοργανώτριας, Ουκρανίας, με την Αγγλία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Δ' ομίλου στο Euro 2012. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων «Donbass Arena» του Ντόνετσκ και διαιτητής θα είναι ο Ούγγρος, Βίκτορ Κάσαϊ. Οι Ουκρανοί του Ολεγκ Μπλαχίν θέλουν μόνο νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση, ενώ οι Αγγλοι του Ρόι Χότζον παίρνουν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά και με ισοπαλία.....

Ο Χότζον αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το κλασσικό 4-4-2 και φυσικά η είδηση που αφορά στα «τρία λιοντάρια» είναι η επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του (σ.σ. είχε αποβληθεί στα προκριματικά με το Μαυροβούνιο) και τέθηκε στην διάθεση του έμπειρου τεχνικού. Οι Αγγλοι θα στηριχθούν και πάλι στο δυνατό παιχνίδι με έλεγχο στην μεσαία γραμμή, όπου ο Τζέραρντ θα έχει ηγετικό ρόλο, ενώ οι Λέσκοτ και Τέρι θα αναλάβουν να περιορίσουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων.


Από την πλευρά του, ο Μπλαχίν θα παίξει με επιθετικούς προσανατολισμούς, ωστόσο «πονοκεφαλιάζει» για την συμμετοχή του Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι και είναι αμφίβολος. Στο 4-3-1-2 του Ουκρανού τεχνικού, ο Ναζαρένκο θα επιφορτισθεί με τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού, ενώ οι Γιαρμολένκο και Τίμοστσιουκ θα αναλάβουν να ελέγξουν τον ρυθμό στην μεσαία γραμμή.


Οι πιθανές συνθέσεις:


ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζον, σύστημα 4-4-2):
Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ, Ρούνεϊ, Ουέλμπεκ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεγκ Μπλαχίν, σύστημα 4-3-1-2):
Πιάτοφ, Γκούσεφ, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Σέλιν, Γιαρμολένκο, Τίμοστσιουκ, Βορονίν, Κονοπλιάνκα, Ναζαρένκο, Σεβτσένκο (Μιλέφσκι).


Η Γαλλία απέναντι στην... αποκλεισμένη Σουηδία


Με μοναδικό στόχο την νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2012, η Γαλλία αντιμετωπίζει (21:45) την Σουηδία, που έχει αποκλεισθεί από την συνέχεια της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.000 θέσεων Ολυμπιακό στάδιο του Κιέβου, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας για τον 4ο όμιλο και διαιτητής θα είναι ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα.


Ο Λοράν Μπλαν δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να στηριχθεί στο 4-5-1 με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Καρίμ Μπενζεμά. Το μεγάλο όπλο των «τρικολόρ» είναι η άριστη κυκλοφορία της μπάλας και η ευχέρεια που έχουν στο σκοράρισμα αρκετοί από τους μέσους της ομάδας. Ο Μενέ πήγε πολύ καλά με την Ουκρανία και θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Νασρί που θα εναλλάσεται μεταξύ άξονα και άκρων, ενώ Καμπαγέ και Ριμπερί θα κλείνουν τις αποστάσεις ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση.


Από την πλευρά του, ο Ερικ Χάμρεν θα παρατάξει τους Σουηδούς με το γνώριμο 4-2-3-1 και κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Το δεδομένο ότι οι Σκανδιναβοί αποκλείσθηκαν από την συνέχεια, θα τους δώσει την δυνατότητα να παίξουν απελευθερωμένοι, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα να παρακολουθήσουμε έναν θεαματικό αγώνα.


Οι πιθανές συνθέσεις:


ΣΟΥΗΔΙΑ (Ερικ Χάμρεν, σύστημα 4-2-3-1):
Ιζακσον, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Ολσον, Ελμ, Κάλστρομ, Λάρσον, Ιμπραϊμοβιτς, Τοϊβόνεν, Ρόζενμπεργκ.

ΓΑΛΛΙΑ (Λοράν Μπλαν, σύστημα 4-5-1):
Γιορίς, Ντεμπισί, Μεξές, Ραμί, Κλισί, Μενέ, Ντιαρά, Νασρί, Καμπαγέ, Ριμπερί, Μπενζεμά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...