BUTTONS

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πεπεισμένη η ΕΕ πως η Ελλάδα θα τηρήσει το μνημόνιο, τονίζει ο Ρομπάι


«Διορθώνουμε τις εσωτερικές μας ανισορροπίες, διαθέτουμε οπλοστάσιο που δεν είχαμε στην αρχή της κρίσης» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ

Την πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της Κυριακής θα τηρήσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι.....

«Τα μέλη της Ευρωζώνης είναι ακόμη πιο αποφασισμένα τώρα, μετά την επιλογή του ελληνικού λαού» είπε τη Δευτέρα από το Λος Κάμπος του Μεξικού, όπου βρίσκεται για την Σύνοδο της G20.


«Η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ» σημείωσε.


Όσον αφορά τις άμεσες οικονομικές εξελίξεις στο σύνολο της Ευρωζώνης, ο Ρομπάι στάθηκε στις εκτιμήσεις των Βρυξελλών πως η οικονομία των «17» θα περάσει φέτος ήπια ύφεση, περίπου 0,3% του ΑΕΠ της, και θα έχει το 2013 ανάπτυξη 1% του ΑΕΠ.


Τα μέλη της Ευρωζώνης καταγράφουν σημαντική πρόοδο στην προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο Ρομπάι επικαλούμενος τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.


Όσον αφορά ειδικότερα την κρίση χρέους, η ΕΕ «έχει εργαλεία που δεν είχε στην αρχή και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει, όπως απέδειξε και πρόσφατα» τόνισε.


Η ΕΕ, σημείωσε, διορθώνει τις εσωτερικές της ανισορροπίες και «προσδοκά πως άλλες χώρες της G20 θα διορθώσουν επίσης τις εξωτερικές τους ανισορροπίες».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...