BUTTONS

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Βάζουν φράγμα στη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο λόγω αυτοκτονιών!


Προβληματίζονται οι αρχές της πόλης από τις πολλές αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί στην Golden Gate Bridge και αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα προστατευτικό φράγμα που θα αποτελέσει εμπόδιο για τους υποψηφίους αυτόχειρες


Από το 1937 που κατασκευάστηκε η γέφυρα Golden Gate Bridge, ύψους 227 μέτρων, στην πολιτεία του Σαν Φρανσίσκο έχουν σημειωθεί συνολικά 1.600 αυτοκτονίες, ενώ μόνο το 2013, 46 άτομα τερμάτισαν τη ζωή τους πηδώντας από τη γέφυρα. Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα φράγμα από ανοξείδωτο χάλυβα προκειμένου να εμποδίσουν τους υποψηφίους αυτόχειρες από την αυτοκτονία.

Το φράγμα θα αρχίζει να κατασκευάζεται τον Μάιο και θα στοιχίσει 66 εκατ. δολάρια τα οποία θα εξοικονομηθούν από τα διόδια της γέφυρας. Στο Σαν Φρανσίσκο, φορείς και μεμονωμένα άτομα διαφωνούν με την κατασκευή του φράγματος και ισχυρίζονται ότι όταν κάποιος θέλει να θέσει τέρμα στη ζωή του θα βρει κάποιο τρόπο να το κάνει.

Όμως ο ψυχίατρος Mel Blaustein, διευθυντής στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Memorial στο Σαν Φρανσίσκο, δηλώνει ότι είναι υπερ της κατασκευής του φράγματος και υποστηρίζει ότι η τάση για αυτοκτονία στον άνθρωπο είναι συνήθως φευγαλέα.

Σημειώνεται ότι η γέφυρα Golden Bridge του Σαν Φρανσίσκο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα "δημοφιλέστερα" σημεία στις προτιμήσεις εκείνων που θέλουν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, μαζί με το Empire State, τον Πύργο του Αϊφελ και την γέφυρα Sydney Harbour Bridge στην Αυστραλία.

http://www.protothema.gr/world/article/365109/vazoun-fragma-sti-gefura-tou-san-fransisko-logo-autoktonion/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...