BUTTONS

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Να αναγκαστούν οι Έλληνες να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης» ζητούν οι παρανοϊκοί τροϊκανοί!


Οι τρισάθλιοι αυτοί τύποι..ζήτησαν μέχρι και το να υπάρξει αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να καταστεί ασύμφορη η χρήση των κλιματιστικών
Νέα κατάρρευση εσόδων από τον ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης...
-«Να αναγκαστούν οι Έλληνες να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης» απαιτούν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. - Ζητούν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και επαναφέρουν την ιδέα για  το... «φόρο περιβάλλοντος» στα τζάκια.
Οι Έλληνες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, και τον φετινό χειμώνα, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομικών για τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Η υστέρηση που παρατηρήθηκε το 2012, καταγράφεται και το 2013.
Συγκεκριμένα, τα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης από 4.2 δις ευρώ το 2012, παρουσίασαν μείωση το 2013 φτάνοντας τα 3.8 δις ευρώ.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρα από τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, υπάρχει μείωση στην αγορά και κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης μετά την υπέρογκη εξίσωση του με το πετρέλαιο κίνησης.
Οι Έλληνες καίνε ξύλα ή ότι βρουν στα τζάκια, χρησιμοποιούν κλιματιστικά, προτιμούν να κρυώνουν αλλά δεν αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης. Κάποιοι γιατί δεν έχουν και κάποιοι γιατί θεωρούν υπέρογκη την τιμή του.
Ο κ. Στουρνάρας, μαζί με την τρόικα, αρνήθηκαν να προχωρήσουν στη μείωση του ειδικού φόρου και θεωρούσαν ότι ο στόχος των εσόδων θα είχε επιτευχθεί, με δεδομένο ότι αυξήθηκαν και οι δικαιούχοι του πετρελαίου θέρμανσης.
Αυτό δεν συνέβη φυσικά, βοηθούντος και του ήπιου χειμώνα αλλά και της αλλαγής των συνηθειών πλέον των Ελλήνων σε ότι αφορά τη θέρμανση.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, στη τελευταία τους επίσκεψη, στο Υπουργείο Οικονομικών κυριολεκτικά έβγαλαν από τα ρούχα τους Έλληνες συνομιλητές τους.
Ούτε λίγο ούτε πολύ επέρριψαν τις ευθύνες στους Έλληνες που δεν αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης και αρνήθηκαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωση αλλά και τα έσοδα.
Η εμμονή τους ήταν τέτοια που ζήτησαν να υπάρξει αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να καταστεί ασύμφορη η χρήση των κλιματιστικών ενώ το αποκορύφωμα ήταν ότι επανέφεραν την παρανοϊκή ιδέα επιβολής ενός ετήσιου, εφάπαξ φόρου περιβάλλοντος για όσες κατοικίες διαθέτουν τζάκι.

Όταν τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών τους εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο αφού δεν υπάρχει και η σχετική βάση δεδομένων, οι τροϊκανοί επέμειναν οδηγώντας στα όρια της απόγνωσης τους συνομιλητές τους.
Ζήτησαν μάλιστα να γίνει καταγραφή μέσω των πολεοδομιών, ενδεικτικό του παραλογισμού που τους διακατέχει.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η υστέρηση εσόδων στην εκτίμηση για τα δημόσια έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης και γενικότερα την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να καλυφθεί.

Και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μέτρα.

newsbomb
eglimatikotita.gr

elnewsgr


http://freedomvoicegr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7280.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...