BUTTONS

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πολιτικό παιχνίδι καταγγέλλουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ




Ένα πρωτοφανές πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη της Νέας Δημοκρατίας, του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή παίζεται τα τελευταία 24ωρα όπως καταγγέλλουν ψηφοφόροι της ΝΔ που δέχονται τηλεφωνήματα από τα γραφεία και τα  call center  των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου....
Οι τηλεφωνήτριες έχουν πάρει στα χέρια τους τις λίστες με τους ψηφοφόρους της ΝΔ που έφεραν μαζί τους οι διαγραφέντες οι οποίοι μετακόμισαν στο κόμμα Καμμένου και επιδίδονται σε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων  προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ για να τους πείσουν να ψηξφίσουν τον Πάνο Καμμένο.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τον αν ο κ. Καμμένος έχει όντως σχέση με τον κ. Γεωργαλά , τον κήνσορα της επταετίας και αν ο κ. Γεωργαλάς συνέγραψε το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων  Ελλήνων.

Ρωτούν ακόμη αν όντως ο Β. Χήτος που μηνύει τον Ελ. Τύπο είχε ή δεν είχε σχέσεις με την ΕΥΠ όπως δημοσιεύθηκε ή επιδίδονται σε πολιτικές ερωτήσεις για το αν θα υπάρξει συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με κόμματα της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην προσπάθεια να πείσουν τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον κ. Καμμένο, σύμφωνα με αναφορές από ψηφοφόρους που δέχθηκαν σχετικά τηλεφωνήματα, τους λένε ότι θα πρέπει να στηρίξουν τον Καμμένο για να αποτύχει η ΝΔ στις εκλογές , να φύγει ο Σαμαράς από το κόμμα, να επιστρέψει ο Καραμανλής και τότε να επιστρέψουν και αυτοί στην ΝΔ.

Ξεχνούν βέβαια, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι στελέχη όπως ο Γ. Μανώλης έχουν κυρίαρχη ευθύνη για την κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή το 2009, ότι οι κ. Μαρκόπουλος και Καμμένος στο παρασκήνιο πριόνιζαν μαζί με άλλους τον πρώην Πρωθυπουργό και σίγουρα, πολιτικά τουλάχιστον , ο Κώστας Καραμανλής δεν θέλει να τους βλέπει στα μάτια του.

Δεν είναι όμως μόνο η προσπάθεια καπηλείας του ονόματος του Κ. Καραμανλή που ο Π. Καμμένος κατηγορείται ότι συνειδητά προωθεί, είναι και το ερώτημα για το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει απαντηθεί από ποιές πηγές  καταφέρνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να εξασφαλίζουν τα χρήματα για τις αυξημένες δαπάνες των εκατοντάδων χιλιάδων τηλεφωνημάτων που γίνονται.

Τέλος , υποψίες προκαλεί και η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να απαντήσει προσωπικά στον Π. Καμμένο. Ο πρώην πρωθυπουργός που είχε εξαφανιστεί  το τελευταίο διάστημα, εμφανίστηκε ξανά  για να τα βάλει με τον κ. Καμμένο  και όπως λένε πολλοί πολιτικοί παρατηρητές: «είναι βέβαιο ότι πρόκειται για πολιτική αβάντα του Παπανδρέου στον Καμμένο αφού τον εμφανίζει ως αντίπαλον δέος στην συνείδηση των πολιτών.»

Όλα αυτά βέβαια επιβεβαιώνουν την κριτική που γίνεται προς τους Ανεξαρτήτους Έλληνες, ότι κόβοντας ψήφους από την ΝΔ, δίδουν σανίδα σωτηρίας στο ΠΑΣΟΚ  και επιδιώκουν να του εξασφαλίσουν ασυλία για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Να αποφύγει δηλαδή, ο Γ. Παπανδρέου την Εξεταστική για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο και την πιθανότητα να στηθούν Ειδικά Δικαστήρια εις βάρος του. Γιατί αν η ΝΔ δεν εξασφαλίσει ισχυρή εντολή στις εκλογές  αλλά αντίθετα το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να έχει ρόλο στο πολιτικό σκηνικό την επομένη των εκλογών , τότε σίγουρα θα θέσει ως όρο για να στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση, να μην προχωρήσει η Εξεταστική.

«Είμαστε Καμμένοι....  αλλά όχι εντελώς» ήταν η χαρακτηριστική φράση που ανέφερε στέλεχος της ΝΔ που από λάθος δέχθηκε τηλεφώνημα από το επιτελείο των τηλεφωνητριών των Ανεξάρτητων ελλήνων για να στηρίξει Καμμένο στις εκλογές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...