BUTTONS

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ferrari Enzo 2013: H επιστροφή ενός θρύλου



Μην σας ξεγελά το επίπεδο μπροστινό τμήμα. Δεν πρόκειται για μία ακόμη εκδοχή της Ferrari 458, αλλά για ένα υψηλών προδιαγραφών supercar το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον αντικαταστάτη της Enzo....

Σχεδιαστικά η νέα πρόταση της ιταλικής φίρμας θυμίζει έντονα την 458, ωστόσο, το αισθητά αυξημένο πλάτος προδίδει τις ιδιαιτερότητες των προδιαγραφών της.


Οι κοντοί πρόβολοι και η παρουσία μίας αεροτομής στο πίσω τμήμα δημιουργούν υποσχέσεις, τις οποίες θα κληθεί να εκπληρώσει ένας τοποθετημένος στο κέντρο δωδεκακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 7,3 λίτρων.


O τελευταίος αναμένεται να ξεπερνά σε ισχύ τους 900 ίππους, ενώ θα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα KERS.


Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες προτάσεις της Ferrari, ο αντικαταστάτης της Enzo θα διαθέτει πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα, με αποτέλεσμα το συνολικό του βάρους να είναι εξαιρετικά χαμηλό.


Χάρη στο περιορισμένο βάρος και φυσικά στην ισχύ που θα παράγει ο δωδεκακύλινδρος κινητήρας των 7,3 λίτρων, το νέο supercar της ιταλικής φίρμας αναμένεται να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νέα Ferrari πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως μέσα στο 2012, παραμένοντας -όπως και η Enzo- ένα περιορισμένης παραγωγής τετράτροχο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...