BUTTONS

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

16χρονος μαθητής ιδιοφυΐα απ' το Βόλο κατασκεύασε πατέντα για βίντεο games μόλις στα 16 του!

Η ιδιοφυία του, η καινοτόμα επιχειρηματική του πρόταση, αλλά και το νεαρό της ηλικίας του, αποτέλεσαν τον εκρηκτικό συνδυασμό που τον ξεχώρισαν. Πλέον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει επιχειρηματίας στα 16 του χρόνια, διαθέτοντας την επιχειρηματική του ιδέα σε κάποια μεγάλη εταιρεία κατασκευής videogame.


Πρόκειται για τον Γιώργο Σφουγγάρη, μαθητή στην α' τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ο οποίος παρουσίασε έναν σχεδιαστή ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τη videogame πλατφόρμα AAA Quality Browser Games.
Οπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πρόκειται για μία τεχνική demo που μειώνει τον όγκο των δεδομένων με αποτέλεσμα να παράγει υψηλής ποιότητας παιχνιδιών χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση στον υπολογιστή. Η συγκεκριμένη πατέντα μάλιστα, συντελεί και στη μείωση του κόστους παραγωγής, αφού εξοικονομείται χρόνος και αριθμός προσωπικού.
Η πρότασή του ξεχώρισε ανάμεσα σε 25 επιχειρηματικές προτάσεις που κατέθεσαν φοιτητές και νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η αγάπη του για τα videogames φαίνεται ότι πλέον τον οδηγεί και σε επιχειρηματικά μονοπάτια, πριν καν τελειώσει το Λύκειο.
Ο Γιώργος Σφουγγάρης, ο μικρότερος από τους συμμετέχοντες του StartUpWeekend, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια την αναζήτησή του για να δημιουργήσει το δικό του videogame. Μέσω internet αλλά και διαβάζοντας βιβλία προγραμματισμού, χωρίς την καθοδήγηση κάποιου άλλου, κατάφερε να εισχωρήσει στα μυστικά των νέων τεχνολογιών και να ξεχωρίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διοργανωτές του Start Up Weekend, τον χαρακτήρισαν ιδιοφυία.
Η
επιχειρηματική του πρόταση που δουλεύτηκε μαζί με τους Αλέξανδρο Κεραμίδα και Γιώργο Στούμπο, θα αναρτηθεί στο http://www.e-fund.gr/ μία ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να πάρει σάρκα και οστά.
Πρώτη στο 2ο StartUpWeekend αναδείχθηκε η εφαρμογή i-order των Παναγιώτη Σάχα, Ελένης Μιχαλοπούλου, Ιωάννας Μιχάλη, Πελαγίας Βασιλειάδου, Χρήστου Κυρίτση και Πέτρου Κούλαλη. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν από το κινητό τους και να προπληρώσουν μέσω paypall τον καφέ τους σε κάποιο κατάστημα και να περάσουν να τον πάρουν, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.
Τέλος, η τρίτη πρόταση που ξεχώρισε αφορά στην εφαρμογή Rfresh η οποία υλοποιήθηκε από τους Αλέξανδρο Κουμπαρούλη και Κωνσταντίνο Λιακό. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει άμεση ενημέρωση για την ανανέωση ιστοσελίδων που ενδιαφέρουν τον εκάστοτε χρήστη.
Ειρήνη Ν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...